Să-ți apară numele în baza de date a rău-platnicilor este una dintre cele mai mari probleme cu care se poate confrunta un adult. În cazul meu? O decizie neinspirată, luată acum câțiva ani de zile, a determinat banca să-mi treacă numele în registrul Biroului de Credite.
Lucrurile au degenerat în studenție, când niște prieteni m-au îndemnat să fac un împrumut pentru a-mi cumpăra mașina mult visată. Eram angajat de câteva luni și, fiind convins că o să reușesc să achit totul fără probleme, am aplicat pentru un împrumut bancar. Întâmplarea a făcut să-mi pierd locul de muncă la nici două luni distanță, în urma unor restructurări. A fost una dintre cele mai nefericite perioade din viața mea, mai ales că îmi doream să-mi continui studiile, aveam un credit destul de consistent de achitat și mă încăpățănam să mă descurc de unul singur, fără ajutorul părinților.
Am reușit, în cele din urmă, să-mi plătesc datoriile. Totuși, termenul inițial fusese depășit demult, datoriile mele erau din ce în ce mai mari, iar banca a considerat că merit să mă înscrie pe lista rău-platnicilor.
– Hai să facem un credit! Altfel n-o să ne permitem să plătim toate lucrurile astea! mi-a zis proaspăta mea soție într-o zi.
Nu mi-aș fi imaginat că un credit neachitat în trecut, o să mă afecteze atât de mult în prezent. Ne pregăteam să ne mutăm în casă nouă, tocmai alesesem mobila și abia așteptam să începem amenajările. Dar am descoperit că salariile noastre nu acoperă toate lucrurile pe care ni le dorim. Aveam nevoie rapidă de un ajutor financiar suplimentar pe care, din păcate, nicio bancă nu era dispusă să ni-l ofere.
– Ne pare rău, dar nu vă putem ajuta! Politica băncii nu permite credite în situația dumneavoastră!
Doar una dintre replicile cu care am fost întâmpinați, ori de câte ori solicitam un împrumut bancar. Băncile își iau anumite măsuri de precauție, așa că ușile ne-au fost închise în nas pe oriunde am încercat să solicităm un credit. Dat fiind faptul că eram căsătoriți, banca verifica atât situația mea, cât și pe cea a soției. Legătura dintre noi bloca ușile și în cazul ei, deși ea achitase integral toate împrumuturile pe care le mai făcuse în trecut.
Ajunsesem la concluzia că va trebui să amânăm mutarea în noua noastră casă. Văzându-ne dezamăgiți, un vechi prieten de familie ne-a oferit o opțiune diferită. Ne-a povestit despre situația unei cunoștințe comune, care solicitase un Credit Rapid de la Easy Credit, o instituție nebancară specializată în astfel de solicitări.
Recunosc, am ezitat la început. După care ne-am interesat despre ce presupune un astfel de Credit Rapid, iar lucrurile au început să fie din ce în ce mai bune pentru noi.
Am descoperit o alternativă la creditarea prin intermediul băncilor și, ca să ne asigurăm că de această dată vom avea succes, le-am trimis o cerere de creditare, menționând și detalii despre experiența anterioară avută cu băncile. Surprinderea a fost și mai mare în momentul în care am primit răspunsul lor. Pe lângă faptul că a fost unul afirmativ, a venit mai repede decât ne-am fi așteptat, în mai puțin de câteva ore.
Am luat legătura cu un consultant și am stabilit toate detaliile contractului, iar acesta ne-a asigurat în repetate rânduri că prezența numelui meu în baza de date a Biroului de Credit nu va afecta în niciun fel împrumutul de la Easy Credit. Banii au ajuns în contul nostru în aproximativ 48 de ore și am avut ocazia să ne alegem propria modalitate de rambursare.
În prezent, ne ocupăm cu aranjarea locuinței noastre și facem planuri pentru o mini-vacanță, pe care o vom achita cu banii rămași din Creditul Rapid. Totul e mai simplu atunci când știi că vei găsi mereu ajutor la Easy Credit!