SUNA ACUM – 0751 565 565
031.438.20.50 – contact@easycredit.ro

 

20 de modalitati de a economisi bani in mod inteligent

 

In conditiile in care salariile sunt mentinute la un nivel care nu poate acoperi nici necesitatile unui trai decent, in foarte multe situatii, tot mai multe persoane incearca sa gaseasca metode pentru a economisi bani in fiecare luna, de foarte multe ori cautand metode inteligente pentru a atinge acest obiectiv. Este evident ca economiile sunt importante, insa cel mai inteligent mod de a le face consta in identificarea zonelor din care chiar se poate economisi. Cele mai semnificative metode de a economisi bani se materializeaza in urmatoarele aspecte:

Gestionarea eficienta a cumparaturilor

 1. 1.Evitarea cheltuielilor impulsive

Foarte multe familii cheltuiesc, probabil, destul de mult in fiecare an pe lucruri de care nu au cu adevarat nevoie. Pentru a reduce aceste cumparaturi impulsive se pot avea in vedere doua modalitati foarte simple:

-        in primul rand este necesar sa fie intocmita o lista de cumparaturi;

-        in al doilea rand, aceasta lista trebuie sa se respecte, fara sa se mai introduca arbitrar pe ea si alte produse, la fata locului.

Exista persoane care fac cumparaturi saptamanal, desi au provizii, dar fac achizitii noi doar din reflex. Cercetarile arata ca persoanele care pot evita cheltuielile din impuls pot sa economiseasca pana la 23 de procente din cheltuieli doar din alimente.

 1. 2.Depozitarea corecta a produselor alimentare

De asemenea, sunt si persoane care nu depoziteaza corect alimentele, motiv pentru care ajung sa arunce foarte mult din acestea. Depozitand corect cumparaturile, se vor economisi bani pentru ca nu va mai fi necesar ca persoana in cauza sa faca nenumarate vizite la magazin si nu va mai fi tentata sa cumpere chiar si produse care nu ii sunt necesare.

 1. 3.Selectarea corecta a preturilor

Este necesar sa fie observate si identificate corect preturile. De exemplu, chiar daca la magazinul din colt samponul costa mai mult, din comoditate foarte multe persoane aleg sa il cumpere in continuare. Aceasta decizie nu este inteleapta, pentru ca mergand la magazinele care au cele mai avantajoase preturi, o persoana poate castiga pe doua planuri. In primul rand, va economisi bani. In al doilea rand va face mai multa miscare, mergand la mai multe magazine.

 1. 4.Reduceri online si vouchere

Din nefericire, un numar foarte mare de persoane renunta la vouchere si la flyerele pe care le primesc, fara sa le citeasca. Multe dintre ele au reduceri care pot fi folosite in diverse magazine, pentru diferite produse, astfel incat pretul lor va fi mai mic. In aceasta situatie se pot face economii cumparand chiar produsele de brand preferate, scumpe in mod normal. De asemenea, si magazinele online au anunturi de reduceri, sau ambalajele produselor ascund astfel de anunturi care pot fi luate in calcul.

 1. 5.Mesele pentru job pot fi luate de acasa

Foarte multi angajati aleg sa manance de pranz in oras cu echipa sau sa comande de la firmele de catering. Pranzul poate fi preparat si de acasa, caz in care este posibil sa fie mai putin costisitor. Se pot face economii considerabile gatind acasa sau luand ce ramane de seara a doua zi la job. Cumparand pranzul in fiecare zi, se poate ajunge la sume considerabile, care ar putea fi usor economisite.

 1. 6.Stabilirea unui buget maxim de cheltuit pe luna

Cel mai important mod in care o persoana poate sa incerce sa economiseasca bani este sa evalueze bugetul disponibil lunar si, de asemenea, sa faca o analiza corecta pentru a vedea pe ce isi cheltuie banii. Intr-o astfel de analiza e bine sa se aplice regula 50 – 20 – 30:

-        50 de procente din venit poate fi investit in elementele esentiale asa cum sunt mancarea si chiria;

-        20 de procente se duc in cutiuta cu economii;

-        30 de procente merg in categoria cheltuielilor personale, pentru diverse pasiuni si timp liber.

 1. 7.Stabilirea unor zile fara cheltuieli

Utilizand un calendar sau o aplicatie pe telefon pot fi stabilite zile fara cheltuieli. Este o provocare pentru multe persoane, insa specialistii recomanda sa fie stabilita o zi in care sa nu se cumpere absolut nimic, nici macar cafeaua de dimineata. O astfel de decizie va aduce economii considerabile pe viitor si persoana in cauza va fi mai constienta de cat de usor face cumparaturile mici si de cat de mult cheltuieste de fapt pentru acestea. O zi de pauza este cea mai buna varianta si lunar va aduce economii care se vor simti in bugetul familiei.

Abordari simple cu rezultate semnificative pentru economii

 1. 8.Un abonament la telefon mai ieftin

O alta metoda de a economisi este aceea de a trece la un abonament de telefon mai ieftin. Pentru ca au tot aparut foarte multe hot spot-uri wifi, proprietarii de telefoane mobile utilizeaza destul de putin internet din abonament. Este interesant ca totusi pastreaza abonamentele mari, desi nu le folosesc.

Prin urmare, este recomandat sa fie adaptata valoarea abonamentului la nevoile reale ale utilizatorului. De asemenea, se recomanda si ca serviciile sa fie combinate. Spre exemplu, se pot alege servicii care combina internetul, cu televizorul si telefonul mobil.

 1. 9.Reducerea facturilor la utilitati

Specialistii recomanda ca persoanele care vor sa faca economii sa incerce sa diminueze costurile la utilitati. Cum se poate proceda? Simplu! Spre exemplu, ferestrele pot fi izolate utilizand o folie cu bule, aparatele neutilizate pot fi deconectate din priza, iar apa poate fi oprita in timp ce se spala dintii. De asemenea, atunci cand vasele sunt spalate manual, apa poate fi oprita atunci cand pe vase se aplica detergentul. In mod cert, solutii exista!

 1. 10.Eliminarea abonamentelor inutile

Foarte multe dintre exercitiile lucrate la sala pot sa fie executate si acasa cu putina creativitate. YouTube ofera idei si inspiratie pentru antrenamente acasa prin mii de tutoriale. Mai mult, posibilitatea de a alerga prin cartier sau de a innota la un bazin public este la indemana oricui. De asemenea, abonamentul la cinema poate fi anulat si posesorul poate merge doar o data pe luna sau o data la doua saptamani la cinematograf, ramanand sa vada filme si acasa.

 1. 11.Umflarea corecta a anvelopelor influenteaza consumul de combustibil

O masina care merge cu anvelopele umflate necorespunzator poate consuma mai mult combustibil decat una care le are umflate corect. In astfel de situatii, consumul de combustibil poate creste cu peste trei procente. In plus, anvelopele care sunt umflate la presiune corecta au o durata de viata mai mare si se strica mai rar. In cazul in care masina nu are senzori pentru presiune in roti, este recomandat sa fie cumparata o pompa cu manometru pentru a verifica presiunea si pentru a o ajusta in consecinta.

 1. 12.Temperaturi mai mici pentru apa din centrala

Temperatura din centrala poate sa genereze consum mai mare si, implicit, facturi mai mari anual. Este recomandat ca temperatura sa fie setata la o valoare rationala, astfel incat apa sa nu fie incropita in momentul baii. Sunt si persoane care seteaza incalzirea apei la 50 de grade, desi nu vor putea niciodata sa faca baie cu o astfel de temperatura la apa si o vor amesteca cu apa rece, caz in care toata energia consumata pentru a incalzi apa este pierduta inutil.

 1. 13.Inlocuirea becurilor incandescente

Inca mai sunt persoane care folosesc becuri incandescente, desi variantele lor economice au aparut de mult pe piata. Expertii din domeniu estimeaza ca becurile led pot sa economiseasca foarte multi bani. Chiar daca foarte multe dintre becurile incandescente au fost deja inlocuite, se recomanda sa se faca o evaluare rapida a intregii locuinte si a dependentelor pentru a se vedea daca au mai ramas totusi becuri incandescente si, bineinteles, inlocuirea acestora.

 1. 14.Instalarea unui termostat programabil

Un termostat programabil permit reglarea temperaturii aerului conditionat sau a centralei atunci cand proprietarul nu se afla acasa sau in momentul in care doarme. De asemenea, unitatea AC sau centrala se vor ajusta singure in functie de temperatura setata pe acest termostat. Chiar daca sunt persoane care nu au un termostat programabil ar trebui sa incerce sa dezactiveze aceste sisteme atunci cand pleaca pentru o zi sau mai mult de acasa, astfel incat acestea sa nu functioneze inutil. O astfel de abordare ajuta atat la economisirea banilor cheltuiti in mod inutil, cat si mediul, prin faptul ca sunt folosite mai putine resurse.

 1. 15.Utilizarea transportului public

Utilizarea transportului public se va dovedi o decizie inteleapta. Biletul la autobuz costa mai putin decat benzina proprie. Persoanele care dispun de mijloace de transport ECO asa cum sunt bicicletele si trotinetele, au doar avantaje: daca sunt in varianta clasica sunt complet gratuite, iar daca sunt electrice, nu vor consuma niciodata cat masina personala. In plus, reprezinta metode foarte bune de a face miscare si pot ajuta utilizatorul sa se incarce cu energie pozitiva atunci cand le folosesc inca de la prima ora a diminetii, ceea ce se va dovedi util pe parcursul intregii zile.

 1. 16.Inchirierea echipamentelor

Echipamentele de lucru se pot dovedi extrem de costisitoare si de cele mai multe ori sunt destinate pentru utilizari profesionale. In plus, atunci cand sunt implicate in proiecte DYI este foarte posibil sa fie folosite doar o singura data, dupa care vor ocupa spatiu in mod inutil in curte sau casa. Astfel de echipamente sunt disponibile si in varianta de inchiriat, prin urmare, persoanele care au nevoie de ele din cand in cand vor economisi luand o astfel de decizie.

 1. 17.Micile reparatii pot fi facute si in regie proprie

S-a rupt o usa de la dulap sau a iesit un cui de la balamale? Aceasta reparatie poate fi facuta si fara interventia unui specialist. De obicei este nevoie de un ciocan si un alt cui. Atunci cand bateria de la baie se strica aceasta poate fi inlocuita si de proprietar si nu trebuie sa solicite de fiecare data ajutorul instalatorului.

De asemenea, si cand vine vorba despre masina personala situatia este similara. De exemplu, sunt foarte multe persoane care aleg sa isi spele masina lunar la o spalatorie profesionala, cand o pot spala in curte sau utilizand jetoane, caz in care ar fi mai ieftin.

 1. 18.Investitii in produse de calitate

Este recomandat ca fiecare persoana sa investeasca in produse care au potentialul de a rezista mai mult. Spre exemplu, merita cu siguranta sa fie cumparate haine de calitate superioara atat timp cat nu sunt pentru copii in crestere, deoarece calitatea garanteaza si durabilitatea indelungata. De asemenea merita sa fie cumparati pantofi de calitate pentru ca acestia, pe langa faptul ca rezista mai mult si nu necesita inlocuiri frecvente, vor aduce si mai mult confort.

 1. 19.Mentinerea casei si masinii in forma buna

Casa si masina pot fi mentnute in forma buna atunci cand se face intretinerea periodica, astfel incat valoarea lor sa fie conservata. Economisirea banilor prin omisiune sau prin reparatii iefitne nu merita pe termen lung. Producatorul masinii vine cu instructiuni clare pentru intretinerea masinii si repararea ei, care trebuie respectate indiferent de pret, altfel existand riscul unor costuri mai mari. De asemenea, se recomanda vopsirea gardurilor de metal pentru a le proteja de rugina si verificarea fundatiilor pentru a vedea daca sunt urme de infiltratii de apa. Sunt doar cateva idei, in practica sunt cu mult mai numeroase.

 1. 20.Monetizarea pasiunilor

Orice om are anumite pasiuni, dar nu toti stiu cum sa obtina profit din ele. Persoanele care au un hobby sau o abilitate pe care o practica pentru distractie pot sa ia in calcul vanzarea rezultatelor acestei activitati. Spre exemplu, pasionatii de fotografie pot sa incerce sa vanda fotografiile pe diverse site-uri web cu imagini stoc sau persoanele care scriu din pasiune pot incepe sa scrie un blog sau pot sa isi caute proiecte de content writing.

Monetizarea pasiunilor este cea care s-a transformat pentru multe persoane in cariera, acestea fiind cele care acum lucreaza cu adevarat doar ceea ce le place. Spre exemplu, pasionatii de hand made si bricolaj care au avut curajul sa incerce sa vanda ceea ce lucreaza, au obtinut suficient succes, astfel incat rezultatele sa ii determine sa incerce din nou.

Toate aceste aspecte sunt esentiale pentru economisirea banilor pe termen lung. Cei care vor respecta aceste idei si vor baza pe ele, vor constata ca merita efortul.

butonsuna pus in index.php din tema
Calea Grivitei, Nr. 158
Sector 1, Bucuresti, Romania, 010745
Telefon: +031 405 05 50
Telefon: +031 405 10 51
Telefon mobil: +0748 299 664
Fax: 021 320 20 12
Email: officebucurestiS1@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. Aristide Pascal, nr. 29-31
Sector 3, Bucuresti, Romania, 031443
Telefon: 021 320 20 48
Telefon: 031 405 25 55
Telefon mobil: +0745 138 997
Fax: 031 438 18 19
Email: officebucurestiS3@easycredit.ro
Vezi pe harta!
str. Iuliu Maniu, nr 22
Sector 6, Bucuresti, Romania, 061107
Telefon: 031 425 86 25
Telefon: 031 425 86 26
Telefon mobil: +0743 014 937
Email: officebucurestiS6@easycredit.ro
Vezi pe harta!
B-dul Al.Lapusneanu Nr. 82, zona Trocadero
Constanta, Romania, 900605
Telefon: 0341 881 541
Telefon: 0341 440 088
Telefon mobil: +0758 246 347
Fax: 0341 881 543
Email: officeconstanta@easycredit.ro
Vezi pe harta!
B-dul. George Cosbuc Nr. 3A
Galati, Romania, 800378
Telefon: 0336 88 86 66
Telefon: 033 688 84 44
Telefon mobil: +0748 108 891
Fax: 0336 80 29 99
Email: officegalati@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Calea Aradului nr.8
Timisoara, Romania, 300088
Telefon: 0356 414 500
Telefon: 0356 414 600
Telefon mobil: +0756 111 987
Fax: 0356 416 006
Email: officetimisoara@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. Slanic, nr 3 A, Cladirea Riviera, zona Iulius Mall
Cluj-Napoca, Romania, 400413
Telefon: 0364 411 511
Telefon: 0364 888 999
Telefon mobil: +0756 111 907
Fax: 0364 411 999
Email: officeclujnapoca@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. Sfantul Lazar Nr. 50, Parter, Cladirea Iasicon
Iasi, Romania, 700049
Telefon: 0332 80 30 30
Telefon: 033 280 30 80
Telefon mobil: +0756 111 758
Fax: 033 280 38 40
Email: officeiasi@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Calea Bucuresti, Nr. 21, Bloc 15A
Craiova, Romania, 200529
Telefon: 0351 808 080
Telefon: 0351 808 081
Telefon mobil: +0748 886 981
Fax: 0351 808 087
Email: officecraiova@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. Harmanului Nr. 44, Bloc 3, Sc. D
Brasov, Romania, 500232
Telefon: 0368 730 710
Telefon: 0368 730 711
Telefon mobil: +0748 886 960
Fax: 0368 730 713
Email: officebrasov@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Bulevardul Dacia, nr. 55
Oradea, Romania, 410339
Telefon: 0359 808 800
Telefon: 0359 808 708
Telefon mobil: +0752 217 260
Fax: 0359 178 452
Email: officeoradea@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. G-ral Vasile Milea, nr. 1
Ploiesti, Romania, 100045
Telefon: 0344 80 24 73
Telefon mobil: +0748 228 008
Email: officeploiesti@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. General Cristescu, Nr.3, Bl.RIM1
Pitesti, Romania, 110057
Telefon: 0348 405 244
Telefon mobil: +0747 109 345
Email: officepitesti@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Bd. Bucuresti, nr.23A
Baia Mare, Romania, 430012
Telefon: 0362 739 730
Telefon mobil: +0752 222 958
Email: officebaiamare@easycredit.ro
Vezi pe harta!
str. Calea Calarasilor, nr. 309, bl.B2BIS
Braila, Romania, 810289
Telefon: 0339 732 851
Telefon mobil: +0745 065 533
Email: officebraila@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. Luptei, Nr.1-3
Sibiu, Romania, 550362
Telefon: 0369 446 244
Telefon mobil: +0743 048 396
Email: officesibiu@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str.Banca Nationala, Nr.41
Bacau, Romania, 600203
Telefon: 0334 401 139
Telefon: 0334 401 140
Telefon mobil: +0743.011.836
Email: officebacau@easycredit.ro
Vezi pe harta!