SUNA ACUM – 0751 565 565
031.438.20.50 – contact@easycredit.ro

 

Probabil că există mulți oameni care își doresc să fie antreprenori și să aibă o afacere indiferent de dimensiunea ei. Ei bine, suntem în secolul vitezei, unde aproape totul este posibil. 

Având acces nelimitat la internet, ai posibilitatea de a vedea tot felul de idei interesante despre cum să deschizi și să gestionezi o afacere. 

Îți dorești să-ți deschizi o afacere, dar nu ai decât 5000 de euro sau chiar mai puțin? În articolul de față, îți prezentăm 10 tipuri de afaceri pe care le poți porni cu o investiție de maxim 5000 de euro.

1.Start-up Nation 

Probabil că și tu ai auzit de programul oferit de Guvernul României. Da, este un program care se manifestă fix ca o afacere. Adică, poate sau nu să funcționeze. Este un program dedicat tinerilor în principiu. 

Pentru a-l accesa trebuie să îndeplinești anumite condiții. În momentul îndeplinirii criteriilor, ai posibilitatea de a primi fonduri nerambursabile de la stat. 

Avantajele acestui program sunt:

 • suma maximă pe care o poți primi este de 200.000 de lei (44.000 de mii de euro);
 • contribuția din partea ta va fi de 0%;
 • posibilitatea de a apela la o firmă de consultanță în proiecte europene.

Printre dezavantaje, enumerăm:

 • gamă redusă de domenii - spre exemplu, fiecare domeniu are un anumit punctaj, iar punctajul tău trebuie să fie cât mai mare pentru a obține aprobarea.
 • indisponibilitatea programului în anumite județe

Proiectele în domeniulproducției și serviciilor sunt punctate foarte bine. Dacă le poți implementa și într-un județ mai sărac, vei primi un punctaj și mai mare. La fel și dacă ai un număr de angajați mai mare.

Poți realiza foarte ușor un astfel de proiect cu o firmă de consultanță. Depinde de prețurile pe care le oferă firma respectivă. Dacă îți dorești ceva sigur, poți alege o firmă mai scumpă, cu review-uri bune. Costurile pleacă de la 3-4000 RON. Unele firme îți oferă posibilitatea negocierii. Spre exemplu le poți da un avans la început, iar restul după aprobarea proiectului. Dacă proiectul nu se aprobă, singura cheltuială efectuată este de 3000 RON.

2.Amazon 

afacere pe amazon

Cu siguranță ai auzit de Amazon. Cu ce se ocupă? Este o companie americană de comerț și una dintre cele mai mari companii de comerț online din lume. 

Poți începe o astfel afacere cu 5000 de euro lejer. Bineînțeles, poți investi și mai mult de atât, dar depinde de ce produse îți dorești să vinzi pe Amazon.

Ce trebuie să faci mai exact și în ce constă Amazonul ?

 

Producător         Depozit  Amazon America      Livrare prin Amazon       Client

 

Schema de mai sus te ajută să înțelegi un pic mersul lucrurilor. Planul presupune următoarele etape:

1.Ai nevoie de un furnizor cât mai ieftin astfel încât să poți să-ți acoperi toate cheltuielile și să obții profit (poți încerca cu Alibaba/ Aliexpress, aceștia sunt cei mai frecvenți);

2.Trebuie să comanzi un anumit stoc pe care îl vei trimite în depozitul Amazon din America (ține cont de costurile livrării, TVA, taxe vamale, etc);

3.Odată ce stocul a ajuns acolo, apar și comenzile;

4.Amazon se va ocupa de livrare, iar tu vei încasa banii. 

Poți vinde ce produse îți dorești, dar sfatul nostru este ca momentan să începi cu produse mici (huse de telefon, carcase, folii de protecție, etc).

Bineînțeles, trebuie să ții cont că Amazonul la rândul său te va taxa pentru stocarea și manipularea mărfurilor în depozitul lor. 

Cu alte cuvinte, ai nevoie de:

 • o firmă și, implicit, un brand puternic;
 • un stoc fizic;
 • o promovare online eficientă și de lungă durată.

Avantajul major este că poți face toate aceste lucruri doar online. 

Sfaturi utile

1.Documentează-te cât mai mult înainte să începi să vinzi pe Amazon;

2.Pune la punct o strategie bună de marketing deoarece concurența este acerbă;

3. Înscrie-te pe diverse grupuri pe Facebook unde poți cere sfaturi;

4. Caută produsul corect care se vinde cel mai mult (te poți inspira din topul celor mai vândute produse, listă creată de Amazon și postată pe site-ul lor).

3.Vending Machines (Automate)

afacere cu automate

Deși sunt omniprezente, nimeni nu s-a întrebat cât de profitabilă sunt afacerile cu automate și de câți bani sunt necesari pentru deschiderea ei. Dacă vrei să afli ce presupune sau chiar îți dorești să-ți deschizi o afacere de genul acesta, atunci ești pe pagina potrivită.  

Ce aspecte trebuie să ai în vedere?

1. Alegerea locației 

 • un astfel de business depinde foarte mult de locația aleasă, dar și de faptul că aparatul trebuie să fie la vedere;
 • asigură-te că automatul este poziționat într-o zonă caracterizată de un flux zilnic mare de oameni.

 2. Alegerea produselor potrivite

 • astăzi, automatele nu mai înseamnă doar cafea, chipsuri, sucuri sau batoane de ciocolată. Acest tip de afacere a evoluat considerabil. Odată cu apariția pandemiei, s-a ajuns să se vândă măști, mănuși și dezinfectant prin intermediul acestor automate.
 • produsele pe care vrei să le vinzi depind foarte mult și de publicul spre care vrei să te adresezi.

 3. Costurile unui vending machine (automat)

 • un vending machine poate porni chiar și de la 300 de euro. Dacă vrei să ai mai puține probleme tehnice, sfatul meu este să cumperi unul mult mai bun, care poate să ajungă și la un preț de 2000 de euro.
 • ia în calcul costul mărfii pe care urmează să o încarci și chiria lunară aferentă spațiului în care vei așeza automatul.
 • alimentarea lui poate fi realizată de tine eliminând costurile generate de angajarea unei alte persoane.

4.Barbershop 

idee de business

O altă idee de afacere foarte bună este reprezentată de barbershop-uri. În ultimul timp, s-a observat că bărbații merg la saloane aproape la fel de mult precum o fac femeile. Din acest motiv, peste noapte au apărut tot felul de saloane adresate lor, printre care și aceste barbershop-uri.

De ce se numesc așa? Barba a devenit un element de statement simbolic specific masculinității actuale. Speculând acest lucru, antreprenorii au oferit bărbaților oportunitatea de a beneficia de servicii de îngrijire a bărbii pentru un aspect sănătos și cool. 

Există în București și saloane care oferă chiar și servicii de manichiură pentru bărbați. Interesant, nu?

Iată ce trebuie să faci pentru a avea un business reușit în acest domeniu:

 • alege o locație cu un flux mare de oameni;
 • alege un spațiu nu foarte mare pentru a plăti o chirie modică;
 • încearcă să vii cu un avantaj competitiv întrucât mai este loc de idei noi și inedite;
 • implementează o strategie de marketing foarte bine pusă la punct (cu o promovare bazată pe ad-uri online pe Facebook, Instagram, etc.);
 • este indicat să cunoști câteva tehnici de tuns în cazul în care angajatul o să-ți plece;
 • încearcă să iei angajați buni din academiile de frizerie întrucât foarte mulți de acolo pleacă.

Principalele costuri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți deschizi un barbershop sunt:

 • cheltuielile cu autorizații; 
 • chiriile;
 • salariile;
 • cheltuieli cu materiale, instrumente și alte obiecte necesare activități;
 • cheltuieli de marketing.

Dacă știi cum să gestionezi aceste cheltuieli, 5000 de euro sunt suficienți pentru a porni un astfel de business.

5.Dropshipping

Chiar dacă acest termen a apărut acum 4-5 ani, mulți oameni încă nu au auzit de această oportunitate de afacere 100% online. Se aseamănă cu Amazon, doar că acest business presupune costuri extrem de mici. 

Ce este dropshipping-ul? Fiind o formă de comerț online (utilizată în lanțul de aprovizionare), droppshipping-ul se referă la livrarea produselor de către un furnizor anonim în numele brandului tău.

Modelul Dropship presupune următorii pași:

 1. Inițial, trebuie să îți deschizi un site prin care poți să uploadezi produsele și să le vinzi. Sunt foarte multe platforme care te vor ajuta să faci acest lucru contra-cost, desigur. 
 2. După ce te hotărăști ce produse vrei să vinzi și îți găsești un furnizor de încredere, trebuie să îți promovezi magazinul online. Promovarea este punctul cheie în această afacere. Fără promovare nu vei avea rezultate.

Costurile tale vor fi doar cele aferente: 

 • realizării site-ului - aproximativ la 12$/lună;
 • contabilității;
 • promovării – acest cost depinde de ce buget vei aloca. Trebuie să ai un buget cât mai mare. 
 • deschiderii unei firme.

Livrarea produselor se va realiza astfel:

 1. Clientul efectuează o comandă de pe site-ul tău, pentru care îți va plăti suma aferentă. 
 2. Comanda o vei da mai departe către furnizorul tău (Alibaba, Aliexpress sau alt furnizor). 
 3. La rândul său, furnizorul va trimite coletul la adresa indicată, fără factură în colet (pentru a pune prețul pe care ți-l dorești). 
 4. Factura o vei întocmi online și o vei trimite pe mail clientului. Dacă îți imaginezi că vei găsi furnizori care nu vor fi de acord ca factura să nu fie pusă în colet, ei bine, te înșeli. Să știi că există numeroși astfel de furnizori.
 • De ce ar cumpăra de la tine mult mai scump și nu direct de pe site-uri tip Aliexpress? 

Chiar dacă timpul de livrare este același, clientul nu știe care este producătorul tău. În plus, oamenii încă nu au încredere completă în astfel de site-uri. Din acest motiv, preferă să cumpere de la brandul tău.

6.Blog/ Vlog

afacere tip vlog

Dacă ești pasionat de scris sau îți place la nebunie să îți prezinți ideile în fața camerei, află că îți poți transforma aceste pasiuni într-o afacere de succes. Nu ai nevoie de foarte mulți bani. Tot ce trebuie să plătești este domeniul (.ro) pe care ți-l alegi. Pornește de la 70 de RON/an și depinde de furnizor.

 • Sfaturi pentru Blog
 1. scrie cât mai natural – dacă faci acest lucru o să-ți atragi numeroase vizualizări. Cititorul apreciază foarte mult sinceritatea și naturalețea faptelor.
 2. prezintă experiența ta – este un alt pas important de care trebuie sa ții cont. Încearcă să scrii lucruri care ți s-au întâmplat și pe care le-ai trăit. Poate că mulți o să se regăsească în poveștile tale.
 3. încearcă să postezi frecvent – atunci când deschizi un blog, foarte important este conținutul. De asemenea, trebuie să scrii și să postezi cât mai des pentru a crește pagina și pentru a atrage cât mai multe vizualizări.
 • Sfaturi pentru Vlog

 1. trebuie să investești în aparatura necesară - cu 2000 de euro îți poți achiziționa aparate de foarte bună calitate.
 2. alege o anumită nișă – încearcă să îți selectezi o nișă care să-ți aducă abonați și vizualizări cât mai repede cu putință.
 3. vino cu ceva nou – pe piață există extrem de mulți vloggeri la momentul actual, așa că cel mai bine este să vii cu ceva nou, diferit.
 4. fă-ți audiența curioasă încă de la începutul videoclipului – încearcă să atragi atenția încă din primul minut. Doar așa o să-ți menții audiența pe tot parcursul videoclipului.
 • Câștiguri

În momentul în care un blog/vlog este de succes, atunci pagina respectivă se va monetiza. Pentru a ajunge aici, ai nevoie de calitate și de cantitate. Firmele o să-și dorească să îți afișeze diferite reclame pe site-ul tău.

7.Magazin online cu produse handmade

magazin cu produse handmade

Afacerile online sunt cele mai simple. Nu ai nevoie de chirie, nu ai nevoie de teancuri de aprobări, de autorizații și multe alte acte care îți dau bătăi de cap. De aceea îți recomand un magazin online.

Tot ce face parte din categoria produselor handmade este la mare căutare în momentul de față, iar nișa aceasta nu este foarte exploatată.

 • Sfaturi și costuri

 1. găsește o firmă potrivită care să te ajute cu crearea și optimizarea unei pagini web - te va costa în jur de 1000 de euro acest prim pas.
 2. restul de 4000 de euro îi poți folosi pentru achiziționarea unui stoc de marfă - în acești 4000 de euro poți integra și bugetul de marketing. Promovarea este foarte importantă.
 3. încearcă să implementezi plata cu cardul online - acest lucru îți va aduce un plus deoarece românii de acum încep să cunoască și această zonă. Ultimele statistici arată că plata online cu cardul a crescut foarte mult la noi în țară.

8.Firmă de contabilitate

firma de contabilitate

Contabilitatea este una dintre ramurile principale într-o companie. Practic, fără un contabil nu prea ai cum să funcționezi ca societate. 

De aceea, dacă ești în domeniu îți poți deschide o firmă de contabilitate, pe care să o promovezi pin reclame pe platformele de social media. Dacă nu ești în domeniu, poți urma niște cursuri de câteva luni și să înveți tot ce este nevoie pentru a deveni un contabil de succes.

 • Sfaturi și beneficii

 1. vino cu oferte noi – urmărește concurența și încearcă să vii cu tot felul de oferte și de beneficii pentru serviciile pe care le prestezi.
 2. comunică cât mai mult cu clienții – încearcă să fii implicat în interacțiunea cu clienții. Chiar dacă ai senzația că pierzi mult timp cu acest lucru, vei vedea că o să ai de câștigat pe termen lung.
 3. poți lucra de oriunde – în ceea ce privește activitatea pe care o desfășori, poți lucra de unde dorești atâta timp cât îți faci treaba bine și la timp.
 4. cu un buget de până la 2000 de euro te poți dezvolta foarte mult - investițiile principale care trebuie făcute sunt în marketing și în dezvoltarea pe partea profesională.

9.Hotel de anvelope

hotel de anvelopeEste un tip de afacere care prinde foarte bine în orașele aglomerate precum București, Cluj, etc. Acest business nu este foarte exploatat în România. Așadar, loc pe piață există.

Hotelul de anvelope este folosit pentru depozitarea anvelopelor de vară sau iarnă.  În orașele mari, majoritatea locuitorilor trăiesc la blocuri și nu au destul spațiu pentru a putea depozita și anvelopele pe lângă celelalte lucruri. Așadar, aceștia apelează frecvent la un hotel de anvelope.

 • Sfaturi și idei

 1. trebuie să deții un depozit spațios pentru a putea porni această afacere.
 2. pentru ca serviciile să fie de calitate și clientul să nu primească anvelopele uzate sezonul viitor, ele se depozitează într-un mediu optim ferit de umezeală, dar bine ventilat.
 3. dacă ai deja un spațiu, nu vei genera niciun cost - singurii bani pe care trebuie să îi investești sunt doar în marketing.
 4. studiază foarte bine piața și încearcă să vii în întâmpinarea clienților cu oferte de nerefuzat și o tactică bine gândită - poți utiliza de exemplu: prețuri mai mici, discount-uri pentru anul următor (astfel o să-ți păstrezi clienții), etc.

10.Comerț cu produse BIO

comerț cu produse bio

Piața de produse BIO a crescut foarte mult în ultimii ani, cererea fiind tot mai ridicată. Există un potențial enorm de care trebuie să profiți.

De asemenea, îți recomandăm deschiderea unui magazin online. Cum îți spuneam și mai sus, ai mai multe beneficii în online față de un magazin fizic.

Cu un buget de până în 5000 de euro te poți descurca în primele luni ale business-ului. Bugetul trebuie să includă atât site-ul și stocul, cât și promovarea.   

 • Sfaturi

 1. caută producători români – dacă vinzi produse bio românești o să atragi mai mulți cumpărători. Produsele românești sunt foarte apreciate, fiind la mare căutare.
 2. caută să ai diversitate mare de producători – poți merge în diverse sate din România, acolo unde se mai practica agricultura și poți încheia contracte cu diverși fermieri.
 3. plătește furnizorii la timp și gestionează bugetul cu atenție – creează-ți un parteneriat sigur și de lungă durată cu furnizorii. Plata efectuată la timp o să dovedească faptul că firma ta este una serioasă și de încredere.
 4. diferențiază-ți afacerea – încearcă să aduci varietate, ceva nou și foarte multe oferte. Clientul trebuie să aibă de unde să aleagă.  
 5. marketing – desigur, nimic nu este posibil fără marketing. Încearcă să investești cât mai mult în promovare pentru că doar așa poți crește foarte repede.

Concluzii

Așadar, acestea sunt 10 idei de afaceri pe care le poți porni cu o investiție de maxim 5000 de euro. Este evident că acestea nu sunt toate. Poți căuta pe internet și alte detalii din care să te inspiri și care te vor ajuta să-ți creezi business-ul așa cum îți dorești. 

butonsuna pus in index.php din tema
Calea Grivitei, Nr. 158
Sector 1, Bucuresti, Romania, 010745
Telefon: +031 405 05 50
Telefon: +031 405 10 51
Telefon mobil: +0748 299 664
Fax: 021 320 20 12
Email: officebucurestiS1@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. Aristide Pascal, nr. 29-31
Sector 3, Bucuresti, Romania, 031443
Telefon: 021 320 20 48
Telefon: 031 405 25 55
Telefon mobil: +0745 138 997
Fax: 031 438 18 19
Email: officebucurestiS3@easycredit.ro
Vezi pe harta!
str. Iuliu Maniu, nr 22
Sector 6, Bucuresti, Romania, 061107
Telefon: 031 425 86 25
Telefon: 031 425 86 26
Telefon mobil: +0743 014 937
Email: officebucurestiS6@easycredit.ro
Vezi pe harta!
B-dul Al.Lapusneanu Nr. 82, zona Trocadero
Constanta, Romania, 900605
Telefon: 0341 881 541
Telefon: 0341 440 088
Telefon mobil: +0758 246 347
Fax: 0341 881 543
Email: officeconstanta@easycredit.ro
Vezi pe harta!
B-dul. George Cosbuc Nr. 3A
Galati, Romania, 800378
Telefon: 0336 88 86 66
Telefon: 033 688 84 44
Telefon mobil: +0748 108 891
Fax: 0336 80 29 99
Email: officegalati@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Calea Aradului nr.8
Timisoara, Romania, 300088
Telefon: 0356 414 500
Telefon: 0356 414 600
Telefon mobil: +0756 111 987
Fax: 0356 416 006
Email: officetimisoara@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. Slanic, nr 3 A, Cladirea Riviera, zona Iulius Mall
Cluj-Napoca, Romania, 400413
Telefon: 0364 411 511
Telefon: 0364 888 999
Telefon mobil: +0756 111 907
Fax: 0364 411 999
Email: officeclujnapoca@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. Sfantul Lazar Nr. 50, Parter, Cladirea Iasicon
Iasi, Romania, 700049
Telefon: 0332 80 30 30
Telefon: 033 280 30 80
Telefon mobil: +0756 111 758
Fax: 033 280 38 40
Email: officeiasi@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Calea Bucuresti, Nr. 21, Bloc 15A
Craiova, Romania, 200529
Telefon: 0351 808 080
Telefon: 0351 808 081
Telefon mobil: +0748 886 981
Fax: 0351 808 087
Email: officecraiova@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. Harmanului Nr. 44, Bloc 3, Sc. D
Brasov, Romania, 500232
Telefon: 0368 730 710
Telefon: 0368 730 711
Telefon mobil: +0748 886 960
Fax: 0368 730 713
Email: officebrasov@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Bulevardul Dacia, nr. 55
Oradea, Romania, 410339
Telefon: 0359 808 800
Telefon: 0359 808 708
Telefon mobil: +0752 217 260
Fax: 0359 178 452
Email: officeoradea@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. G-ral Vasile Milea, nr. 1
Ploiesti, Romania, 100045
Telefon: 0344 80 24 73
Telefon mobil: +0748 228 008
Email: officeploiesti@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. General Cristescu, Nr.3, Bl.RIM1
Pitesti, Romania, 110057
Telefon: 0348 405 244
Telefon mobil: +0747 109 345
Email: officepitesti@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Bd. Bucuresti, nr.23A
Baia Mare, Romania, 430012
Telefon: 0362 739 730
Telefon mobil: +0752 222 958
Email: officebaiamare@easycredit.ro
Vezi pe harta!
str. Calea Calarasilor, nr. 309, bl.B2BIS
Braila, Romania, 810289
Telefon: 0339 732 851
Telefon mobil: +0745 065 533
Email: officebraila@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str. Luptei, Nr.1-3
Sibiu, Romania, 550362
Telefon: 0369 446 244
Telefon mobil: +0743 048 396
Email: officesibiu@easycredit.ro
Vezi pe harta!
Str.Banca Nationala, Nr.41
Bacau, Romania, 600203
Telefon: 0334 401 139
Telefon: 0334 401 140
Telefon mobil: +0743.011.836
Email: officebacau@easycredit.ro
Vezi pe harta!