Sa-ti apara numele în baza de date a rau-platnicilor este una dintre cele mai mari probleme cu care se poate confrunta un adult. În cazul meu? O decizie neinspirata, luata acum câtiva ani de zile, a determinat banca sa-mi treaca numele în registrul Biroului de Credite.

 

Lucrurile au degenerat în studentie, când niste prieteni m-au îndemnat sa fac un împrumut pentru a-mi cumpara masina mult visata. Eram angajat de câteva luni si, fiind convins ca o sa reusesc sa achit totul fara probleme, am aplicat pentru un împrumut bancar. Întâmplarea a facut sa-mi pierd locul de munca la nici doua luni distanta, în urma unor restructurari. A fost una dintre cele mai nefericite perioade din viata mea, mai ales ca îmi doream sa-mi continui studiile, aveam un credit destul de consistent de achitat si ma încapatanam sa ma descurc de unul singur, fara ajutorul parintilor.

Am reusit, în cele din urma, sa-mi platesc datoriile. Totusi, termenul initial fusese depasit demult, datoriile mele erau din ce în ce mai mari, iar banca a considerat ca merit sa ma înscrie pe lista rau-platnicilor.

– Hai sa facem un credit! Altfel n-o sa ne permitem sa platim toate lucrurile astea! mi-a zis proaspata mea sotie într-o zi.

Nu mi-as fi imaginat ca un credit neachitat în trecut, o sa ma afecteze atât de mult în prezent. Ne pregateam sa ne mutam în casa noua, tocmai alesesem mobila si abia asteptam sa începem amenajarile. Dar am descoperit ca salariile noastre nu acopera toate lucrurile pe care ni le dorim. Aveam nevoie rapida de un ajutor financiar suplimentar pe care, din pacate, nicio banca nu era dispusa sa ni-l ofere.

– Ne pare rau, dar nu va putem ajuta! Politica bancii nu permite credite în situatia dumneavoastra!

Doar una dintre replicile cu care am fost întâmpinati, ori de câte ori solicitam un împrumut bancar. Bancile îsi iau anumite masuri de precautie, asa ca usile ne-au fost închise în nas pe oriunde am încercat sa solicitam un credit. Dat fiind faptul ca eram casatoriti, banca verifica atât situatia mea, cât si pe cea a sotiei. Legatura dintre noi bloca usile si în cazul ei, desi ea achitase integral toate împrumuturile pe care le mai facuse în trecut.

Ajunsesem la concluzia ca va trebui sa amânam mutarea în noua noastra casa. Vazându-ne dezamagiti, un vechi prieten de familie ne-a oferit o optiune diferita. Ne-a povestit despre situatia unei cunostinte comune, care solicitase un Credit Rapid de la Easy Credit, o institutie nebancara specializata în astfel de solicitari.

Recunosc, am ezitat la început. Dupa care ne-am interesat despre ce presupune un astfel de Credit Rapid, iar lucrurile au început sa fie din ce în ce mai bune pentru noi.

Am descoperit o alternativa la creditarea prin intermediul bancilor si, ca sa ne asiguram ca de aceasta data vom avea succes, le-am trimis o cerere de creditare, mentionând si detalii despre experienta anterioara avuta cu bancile. Surprinderea a fost si mai mare în momentul în care am primit raspunsul lor. Pe lânga faptul ca a fost unul afirmativ, a venit mai repede decât ne-am fi asteptat, în mai putin de câteva ore.

Am luat legatura cu un consultant si am stabilit toate detaliile contractului, iar acesta ne-a asigurat în repetate rânduri ca prezenta numelui meu în baza de date a Biroului de Credit nu va afecta în niciun fel împrumutul de la Easy Credit. Banii au ajuns în contul nostru în aproximativ 48 de ore si am avut ocazia sa ne alegem propria modalitate de rambursare.

În prezent, ne ocupam cu aranjarea locuintei noastre si facem planuri pentru o mini-vacanta, pe care o vom achita cu banii ramasi din Creditul Rapid. Totul e mai simplu atunci când stii ca vei gasi mereu ajutor la Easy Credit!