Te confrunti des cu probleme financiare si ai impresia ca banii nu-ti mai sunt suficienti indiferent de cât de multe economii faci? În astfel de situatii, gestionarea bugetului lunar devine o adevarata arta, fiind necesara atât pentru o familie mare, care se confrunta des cu diverse cheltuieli neprevazute si trebuie sa le faca fata cu brio, dar si pentru persoanele care au apelat la un credit bancar si doresc sa-l restituie fara a întâmpina dificultati.

 

Iata patru dintre sfaturile noastre în ceea ce priveste gestionarea corecta a bugetului tau lunar:

Nu este deloc dificil sa pregatesti un program saptamânal sau lunar, care sa includa toate veniturile si cheltuielile pentru o perioada bine determinata. Tine cont de facturile care trebuie achitate lunar, stabileste un buget fix pentru celelalte nevoi personale si planifica-ti viitoarele activitati sau achizitii în functie de banii ramasi. Astfel, eviti riscul de a te confrunta cu probleme financiare.

Uita-te cu atentie în cosul de cumparaturi si vezi care sunt bunurile indispensabile, dar si cele inutile. O astfel de analiza te va ajuta sa gestionezi mai bine bugetul lunar, fie ca este vorba despre o banala punga cu alimente, sau o masina noua. Seteaza-ti câteva prioritati si fa economii sau verifica promotiile disponibile, ori de câte ori vrei sa faci o achizitie de orice tip.

Pentru a evita acea criza financiara de care orice familie se teme, tot ce trebuie sa faci este sa pastrezi o rezerva de bani. Luna de luna, pune deoparte o suma modica, destinata acestui gen de zile negre. Apeleaza la fondul de urgenta doar în situatii exceptionale, care nu mai suporta amânare.

În cazul în care ai solicitat un credit, dar te afli în imposibilitatea de a achita rata lunara, nu ezita si cere imediat sfatul consultantilor specializati. Puteti cauta solutii împreuna, pentru a evita penalitatile si eventualele probleme de ordin juridic.